Patiëntenorganisatie

De Stichting Lynch Polyposis is een patiëntenorganisatie voor iedereen met het Lynch-syndroom (HNPCC) of Polyposis (FAP, MAP, AFAP of Peutz-Jeghers) en hun naasten.

Het Lynch-syndroom en polyposis zijn erfelijke aandoeningen met een grotere kans op darmkanker.  Leven met een erfelijke aanleg zoals Lynch-syndroom en Polyposis, heeft medische en sociale gevolgen maar soms ook gevolgen voor het maatschappelijke leven.

Een belangrijke taak van de Stichting Lynch Polyposis is het informeren van patiënten, geïnteresseerden en zorgprofessionals over alle aspecten van deze ziekten. Verder is lotgenotencontact een belangrijke missie van de Stichting. Voor vragen of opmerkingen kunt u  mailen naar: info@lynch-polyposis.nl of secretaris@lynch-polyposis.nl.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over FAP dan kunt u eerst kijken bij de veel gestelde vragen op deze website. Als uw vraag daardoor niet beantwoord is, kunt u contact opnemen met uw behandelaar, de behandelaar van uw kind of de patiëntenorganisatie Stichting Lynch Polyposis.

Kijk bij de veelgestelde vragen